Із 14 березня в закладах загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти Херсона відновлюється освітній процес.

Із 14 березня в закладах загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти Херсона відновлюється освітній процес.
На сьогодні психологічна підтримка дітей, їхніх батьків, працівників галузі освіти та збереження здоров’я всіх учасників освітнього процесу – має стати першочерговим! Тому освітній процес переходить у дистанційний формат або наближений до нього. Видозміненим буде як розклад занять, так і подача навчального матеріалу.
У перший післяканікулярний тиждень для педагогів психологи проведуть тренінги «Реагування на кризові емоційні стани», «Подолання страху у дітей та повернення у звичайне життя»; працівники інклюзивно-ресурсних центрів для дітей організують онлайн-спілкування «Робота зі страхами та панічними атаками в укритті», «Що таке стрес, та чим я можу собі допомогти?», а для батьків дітей підготують пам’ятки «Вправи проти стресу», «Як підтримати дитину під час бомбардування» та ін.; здобувачі освіти на онлайн-зустрічах разом із педагогами та психологами поспілкуються на теми «Різнобарвний світ емоцій – як порозумітися з ним», «Мій життєвий шлях» (орієнтація на позитивне майбутнє).
Психологічні служби закладів освіти працюватимуть як кризові центри психологічної допомоги усім учасникам освітнього процесу.
Ураховуючи автономію, яка визначена законодавством, кожен заклад освіти продумав формат зустрічей, звичайно онлайн, скорегував розклад занять, при цьому враховано умови доступу до шкільної платформи та можливості її використання.
На сайтах закладів освіти будуть розміщені посилання на всеукраїнські онлайн-платформи для учнів різних вікових категорій.
Учні херсонських шкіл, які разом із батьками виїхали за межі міста, за заявою одного з батьків мають право продовжити навчання в закладі за місцем тимчасового перебування або перейти на індивідуальну (екстернатну, сімейну) форму навчання.
Зберігаємо спокій, опікуємося один одним, а навчальну програму опануємо!
Show Buttons
Hide Buttons