Село – наш дім, наше коріння й доля

Село Кізомис – це маленька частина великої української держави. Воно розташоване на мальовничому березі Дніпро-Бузького лиману, на території Білозерської територіальної громади Херсонського району, за 29 км від обласного центру.

Село засноване у 1783 році, хоча як поселення в архівних джерелах Кизий мис згадується вперше в 1774 році як передовий пост запорізьких козаків. Назва поселення, що складається двох слів Кізий Мис, в перекладі з татарської означає «Дівоча коса». Спершу воно назвалося Русово.

Однак, ця місцевість на сьогодні більш відома своїми багатими рибними місцями, про які знають не лише місцеві досвідчені рибалки. Природа наділила її безліччю водойм Тут вистачає заплав, де відмінно клює, забезпечений чималий улов і влітку, і взимку .

На березі річки у селі Кізомис починаючи з 2019 року щорічно проводили Херсонській обласний фестиваль юшки «Kizim Юшка Fest», що з метою збереження та популяризації спадщини українців. До його програми, окрім конкурсу «Добра юшка», входили змагання з плетіння кіс «Коса – дівоча краса», дитячі екологічні конкурси, майстер-класи майстрів народно-прикладного мистецтва з різних куточків Херсонщини, організовувалося ігрове містечко та чимало привабливих фото-зон – все працювало на творчу молодь та відвідувачів фестивалю.

У с. Кізомисі завжди знаходився хороший спосіб відволіктися від повсякденної суєти, помилувавшись його навколишніми красотами забути свої турботи, отримати неповторні емоції. Воно зажди намагалося стати своєрідною Меккою українського відродження.

Show Buttons
Hide Buttons

real shark tank keto unveiling the authentic keto experience as seen on shark tank the keto revolution unfolds justified laboratories on shark tank innovating weight loss bio lyfe gummies make waves on shark tank a weight loss revolution the ultimate guide to the best fat burner available today keto pills as seen on shark tank truth or hype cvs keto gummies convenient ketogenic support at cvs oneshot keto from shark tank fame to diet staple the ultimate guide to the best fat burner available today green otter cbd gummies for ed reviews diving deep into user experiences