Мінсоцполітики посилює роботу з протидії торгівлі людьми в умовах воєнного стану

Після повномасштабного вторгнення рф на територію України стало необхідним напрацювати дієві заходи з протидії торгівлі людьми в умовах війни. З ініціативи Мінсоцполітики та за технічної підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, Агентства США з міжнародного розвитку відбулася сесія стратегічного планування.
✅ Участь у заході взяли представники дотичних до цієї проблематики міністерств, відомств, а також міжнародних і громадських організацій.
Відкрила засідання заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Анна Сергєєва, яка поінформувала учасників стосовно результатів аналізу поточної ситуації та представила роботу Уряду України у сфері протидії торгівлі людьми в умовах військового вторгнення рф.
«Українці стикнулися з новими викликами, які підвищили їх вразливість, зокрема до потрапляння у ситуацію торгівлі людьми. У зв’язку з цим Мінсоцполітики посилило інформаційно-роз‘яснювальну роботу серед населення, а також скоординувало дії міжнародних і громадських організацій щодо інформаційних заходів з метою протидії торгівлі людьми», — зазначила заступник Міністра.
Наступним кроком стане доопрацювання з урахуванням викликів воєнного стану та затвердження Державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2025 року.
Учасники наради узгодили завдання, спрямовані на вирішення таких проблем:
❗створення безпечних міграційних маршрутів для населення, яке переміщується, сприяння у їх реєстрації на новому місці перебування, допомоги у відновленні документів, якщо це необхідно;
❗реагування на нагальні потреби шукачів притулку та зниження їх вразливості до торгівлі людьми;
❗навчання причетних структур щодо виявлення та ідентифікації постраждалих осіб;
❗інформування громадян про небезпеку та ризики потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, посилення уваги до уразливих категорій населення;
❗виявлення та притягнення до відповідальності злочинців;
❗забезпечення готовності внутрішньої системи надання якісної і своєчасної допомоги постраждалим особам.
Робота з оновлення проекту Державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2025 року триває. Узагальнені пропозиції за результатами заходу знайдуть в ній своє відображення.

Show Buttons
Hide Buttons

discovering the best gummies for ed a journey towards recovery keto luxe acv a shark tank success story discover the power of acv infused keto gummies for enhanced ketosis keto luxe acv a shark tank success story the keto diet shark tank phenomenon what you need to know supreme keto on shark tank the ultimate keto solution as seen on shark tank the keto revolution unfolds power keto gummies shark tank debut a flavorful journey to weight loss from shark tank to your home the keto pills that stood out supreme keto on shark tank the ultimate keto solution euphoria green cbd gummies for ed reviews reviewing the euphoric effects on ed skin tag remover for dogs safe and effective solutions lean keto on shark tank the lean approach to keto