Інформація щодо ситуації у Херсонській області станом на 07.08

Понад два місяці Херсонська область залишається без зв’язку від українських мобільних операторів. Працює тільки інтернет, але через російських провайдерів, тому більшість сервісів не працюють без VPN.
‼️Ситуація на Херсонщині залишається стабільно напруженою, на території області тривають активні бойові дії. Окупанти знищують населені пункти, що знаходяться поруч з лінією фронту. Ті люди, які там залишаються, вимушені жити під постійними обстрілами в нелюдських умовах.
➖Генштаб ЗСУ (інформація станом 06.00 07.08): на Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли із танків та всього спектру артилерії по лінії зіткнення та в глибині оборони, намагається утримати зайняті позиції. Завдавав авіаударів поблизу Андріївки, Білогірки та Великого Артакового. Вів інтенсивну повітряну розвідку БпЛА.
➖ОК “Південь”: противник намагався провести штурм на ВАСИЛЬКІВ – БЛАГОДАТНЕ, успіхів не мав. З втратами відійшов. Літаками штурмової авіації та ударними гелікоптерами 8 разів атаковано наші позиції та звільнені населені пункти в Баштанському і Миколаївському районах Миколаївщини, а також в Бериславському й Херсонському – Херсонщини. Без наших втрат.
Наша штурмова авіація нанесла 9 ударів по 3 опорних пунктах, 4 скупченнях ворога, озброєння та техніки, по 1 складу боєприпасів та радіолокаційній станції.
Минулої доби на півдні ЗСУ знищили 4 ЗРК С-300 і зенітно-ракетного гарматного комплексу «Панцир-С1», 122-х мм гаубиці, ворожого безпілотника-розвідника, броньовану та автомобільну техніку. Знищено ще 1 польовий склад боєприпасів та 72 рашисти.
➖Головне слідче управління Нацполіції оголосило підозру у колабораційній діяльності екскерівнику Херсонського відділення “Укрпошти” Віктору Фірману. За даними слідства, підозрюваний погодився співпрацювати з окупаційною владою Херсона та бере участь у створенні фейкового “Государственного унитарного предприятия “Почта Херсон”. Також він агітує працівників пошти співпрацювати з окупантами.
➖За інформацією української розвідки, російські окупанти замінували життєво важливі комунікації в Херсоні перед можливим контрнаступом ЗСУ, серед яких газопостачання, електропостачання і водопостачання. Росіяни готуються до стратегії терору та випаленої землі.
➖Окупанти хочуть “купити” голоси жителів Херсонщини перед проведенням фейкового референдуму. На території області відкривається все більше установ, де всім охочим обіцяють отримати матеріальну допомогу у розмірі 10 тис. рублів. Також, за інформацією центру протидії дезінформації, окупанти шукають приміщення для проведення псевдореферендуму та формують своїх представників ЗМІ для пропаганди.
➖На деокупованих територіях Херсонщини окупанти залишають замасковані підривні пристрої в найнеочікуваніших місцях – в житлових будинках, на дитячих майданчиках, в магазинах, у собачих вольєрах тощо. Тому просимо жителів Херсонщини бути обережними з такими знахідками, не намагатися щось з ними зробити, а одразу повідомляйте відповідні служби.
➖У Горностаївській тергромаді окупанти ходили по ринку та забирали банківські термінали. На будівлі селищної ради повісили прапор рф, на пам’ятнику зламали український національний символ – тризуб та повісили чорний мішок.
➖На Херсонщині окупанти продовжують нишпорити в приватних оселях. На жаль, продовжують надходити і нові повідомлення про викрадення людей. Також є інформація, що окупанти планують видавати нові автомобільні номери для жителів Херсонщини з кодом регіону 184.
#stoprussia

Show Buttons
Hide Buttons