Інформація щодо ситуації у Херсонській області станом на 13.08

Два з половиною місяці жителі Херсонщини залишаються без мобільного зв’язку та стабільного Інтернету. Російські сім-карти працюють з перебоями, також є інформація, що для подальшої їх роботи необхідно надати свої паспортні дані.
‼️Ситуація на Херсонщині залишається стабільно напружено, тривають активні бойові дії. Окупанти цілодобово обстрілюють звільнені населені пункти, вбиваючи місцевих та знищуючи цивільні об’єкти.
➖Генштаб ЗСУ: на Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли із танків та артилерії в районах Посад-Покровського, Степової Долини та ще 27 населених пунктів. Ворог намагався вести наступальний бій в напрямку Сухий Ставок – Лозове, успіху не мав, відійшов. Завдав авіаційних ударів біля Осокорівки та Андріївки. Продовжував ведення повітряної розвідки БпЛА.
➖ОК “Південь”: ворог тричі протягом дня намагався провести штурм у напрямку Андріївки, Широкого та Олександрівки. Успіху не мав, з втратами відійшов.
Ворожа штурмова авіація та гелікоптерні пари 7 разів атакували наші позиції вздовж лінії зіткнення та деокуповані населені пункти.
Нашою авіацією нанесено 5 ударів по опорних пунктах та скупченню озброєння та техніки в Баштанському, Бериславському та Херсонському районах.
Підтверджені втрати ворога на півдні – 46 рашистів, 15 одиниць броньованої, інженерної та автомобільної техніки.
➖ЗСУ поцілили в автомобільний міст дамби Нової Каховки й вивели його з ладу, повідомили а ОК «Південь». Нині він непридатний для використання.
➖За минулу добу поліція відкрила 15 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів військових рф на території Херсонщини.
⚫️У Білозерці місцева жителька перейшла на сторону ворога. Вона добровільно зайняла посаду т.зв. «голови громадської приймальні ВЦА Херсонської області в Білозерці».
⚫️окупанти обстріляли Нововоронцовку, Іванівку та Осокорівку, поранення отримали місцеві жителі, зруйновано приватні будинки та аптеки.
⚫️У Великій Олександрівці окупанти обікрали будинок місцевого, звідки винесли всю побутову техніку, продукти харчування та одяг.
⚫️У Херсоні окупанти самовільно поселились в будинок місцевого.
⚫️військові рф захопили та знищили 11 АЗС біля сіл Посад-Покровське, Петропавлівка, Чорнобаївка, Степанівка, у містах Херсон, Нова Каховка та Берислав.
⚫️Під час спроби евакуюватися до Грузії через Крим окупанти затримали подружжя херсонців з дітьми. Чоловіка вивезли в невідомому напрямку, нині про його місцезнаходження нічого не відомо.
⚫️В Херсоні у мікрорайоні Таврійський біля торговельного центру представники спецслужб рф викрали 26-річного чоловіка, його доля невідома.
⚫️Внаслідок ведення бойових дій армією рф та обстрілів запальними снарядами сталося загоряння соснового лісу в Олешківському лісовому господарстві.
➖За минулу добу рятувальники Херсонщини ліквідували 9 пожеж: 4 на відкритих територіях, 4 в житлі та ще одну на транспорті.
➖СБУ підозрює в держзраді донеччанина, який займався на Херсонщині придушення опору населення та посилення так званих «фільтраційних» заходів.
➖Про підозру в пособництві державі-агресору СБУ повідомила Тетяні Калиновській, яка обійняла посаду “заступниці” так званого “голови Скадовської адміністрації”. Підозрювана передавала російським спецслужбам інформацію про військовослужбовців, правоохоронців, волонтерів. Окупанти використовували ці дані для проведення репресій місцевих жителів.
➖Приміщення “Новокаховського вищого професійного училища” захопила окупаційна влада. Як і в інших захоплених навчальних закладах, окупанти намагаються відновити освітній процес за російськими стандартами. Всім студентам, які будуть навчатися в захоплених університетах та коледжах обіцяють стипендії та безкоштовне навчання. Проте варто пам’ятати, що дипломи отримані з таких навчальних закладів ніде, окрім росіі та ОРДЛО не визнаються.
➖На Херсонщині окупаційна влада Херсонщини намагається запровадити в регіоні “нові автомобільні номери”, з “кодом нового регіону” – 184.
➖У деокупованих населених пунктах Херсонщини Укрпошта почала видавати пенсії.
➖У Іванівській тергромаді окупанти викрали автівки комунального підприємства та інше майно. Також місцеві повідомляють про постійні обшуки окупантами.
➖Після підриву високовольтного стовпу, що веде до Криму, окупанти в с. Новокам’янка забирали чоловіків на допити.
#stoprussia

Show Buttons
Hide Buttons

Does Nutrisystem Work for Effective Weight Loss? Vitality Vibes CBD Gummies – An Honest Review of Their Relaxation and Health Benefits Elitextreme Male Enhancement Reviews (Update) Scam or Safe Supplement for Men? Vyto Keto ACV Gummies Review – Fake or Legit? Know This First! Turmeric and Apple Cider Vinegar for Weight Loss: Top 10 Benefits for Over 45s Can Leaf Keto ACV Gummies Support Your Keto Journey? Here’s What We Found Liv Pure Reviews – Proven Weight Loss Pills or Stay Far Away? Urgent 2023 Update The Impact of Marie Osmond Nutrisystem Commercial on Weight Loss Combine the Benefits of Keto and ACV with OptiBlend Gummies: Your Key to Weight Loss Success Keto Direct Gummies Review – Are They Even Worth Your Money? David Goggins Weight Loss Secrets: Autumn Fitness Tips from a Legend