Інформація щодо ситуації у Херсонській області станом на 24.08

Майже три місяці на Херсонщині немає українського мобільного зв’язку, Інтернету, телебачення та радіомовлення. Інтернет працює частково, але трафік йде через росію, тому більшість українських сервісів не працюють без VPN.
‼️Ситуація на Херсонщині залишається напруженою, тривають активні бойові дії. Найбільше потерпають населені пункти, що знаходяться біля лінії фронту. Деякі з них майже повністю знищені.
➖Генштаб ЗСУ: на Південнобузькому напрямку противник продовжує зосереджувати зусилля на утриманні зайнятих районів та сковуванні дій Сил оборони.
Задіяв ствольну та реактивну артилерію для обстрілів районів населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Вів повітряну розвідку з БпЛА.
➖ОК “Південь”: минулої доби на півдні знищено – 13 рашистів, самохідну гаубицю «Мста-С» та 3 одиниці автомобільної техніки, а також склад боєприпасів в Нововоскресенському.
➖Поліція відкрила ще 25 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів військових рф та їх поплічників на Херсонщині.
⚫️За минулу добу російські війська обстріляли 7 населених пунктів Херсонщини, є поранені, пошкоджено приватні будинки, гаражі та сонячні електростанції. Проти мирного населення загарбники застосували РСЗВ “Град”, артилерію та міномети.
⚫️Окупанти обстріляли Нову Кам’янку Бериславського, руйнувань зазнав склад із сільгосппродукцією. Військові рф розграбували вціліле майно – 100 тонн насіння соняшника, 80 тонн пшениці та 3 тонни добрив.
⚫️У Каховці частина працівників дитсадку пішли на співпрацю з окупантами. Нині вони готують дошкільний навчальний заклад до відкриття та прийому дітей. У новому учбовому році «вихователі» навчатимуть дітей за освітніми програмами країни-агресора. Колаборанти агітують батьків до зарахування дітей у захоплений дитсадок.
⚫️На одному з блокпостів поблизу Запорізької області військові рф захопили в полон жителя Херсона, який намагався виїхати з окупації. Зв’язок із чоловіком втрачений, його місцезнаходження невідоме.
⚫️У Херсоні окупанти захопили в полон місцевого жителя. Чоловіка катували, проводили допити із застосовуванням фізичного та психологічного насильства. Окупанти вимагали видати всю інформацію про місцезнаходження працівників правоохоронних органів та тероборони міста.
⚫️У Херсоні у мікрорайоні Корабел в одну з квартир дев’ятиповерхівки по вул.Дорофеєва вломилися окупанти, де провели незаконний обшук. Шляхом погроз окупанти відібрали ключі від цієї квартири у сусідів і повідомили їм, що віднині в оселі будуть мешкати вчителі з Криму.
⚫️У Херсоні окупанти розікрали та привласнили майно приватної компанії, яке вивезли у невідомому напрямку. Сума матеріальної шкоди становить приблизно 70 тис. доларів.
⚫️У Новій Каховці військові рф захопили територію енергетичної компанії, внаслідок чого підприємство втратило контроль над власними активами – спецтранспортом, вартістю понад 6 млн грн.
➖Минулої доби рятувальники Херсонщини ліквідували 13 пожеж – 11 на відкритих територіях, ще 2 у житлі.
➖Тиск на жителів області з кожним днем стає все більшим. Серед окупантів поширюють методичку, розроблену путінською партією “єдіная росія”. У документі міститься таблиця з відповідями на питання, які найчастіше громадяни України ставлять окупаційній владі. Їх мета – переконати місцевих, що росіяни – не вбивці та мародери.

Show Buttons
Hide Buttons

Rapid Ripped Keto ACV Gummies Review – Everything You Need To Know The Science Behind Trimax Keto ACV Gummies: A Full Review of Their Benefits Apple Cider Vinegar Shot Recipe for Weight Loss: Top 3 Methods Recommended for Diabetics Apple Cider Vinegar Recipe for Weight Loss: 7 Homemade Solutions for College Students Endura Naturals Male Enhancement Pills Review – Real Men’s Booster or Scam? Apple Cider Vinegar and Baking Soda for Weight Loss: Effective Methods for Seniors Over 60 VitaZen Keto Gummies Reviewed – Complete Product Overview Liv Pure Reviews – Actual Customer Results or Cheap Ingredients Warning?