Інформація щодо ситуації у Херсонській області від начальника ОВА Ярослава Янушевича станом на 19.09.2022 року.

Ситуація на Херсонщині залишається надзвичайно складно, тривають активні бойові дії. Окупанти продовжують обстрілювати мирні населені пункти, вбиваючи мирних жителів та знищуючи цивільну інфраструктуру. Також з області надходять повідомлення про викрадення людей та випадки мародерства окупантами.
➖Генштаб ЗСУ (інформація станом на 06.00 19.09): на Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли по всій лінії зіткнення. Вогневого впливу зазнали понад 18 населених пунктів.
➖ОК “Південь” (інформація за 18.09): ЗСУ продовжують відбивати атаки противника в районі Правдиного та закріплювати тактичне положення на інших ділянках фронту.
Нашою авіацією нанесено 11 ударів по ворогу, а ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано понад 200 вогневих завдань. Зокрема, уражено два пункти управління військами та позиціях сил ППО окупантів в Бериславському і Каховському районах, місце зосередження озброєння та техніки поблизу Львового, станцію РЕБ Херсону і понтонну переправу в Новій Каховці.
Втрати ворога на півдні – 29 рашистів, 2 самохідні та 1 звичайна 152 мм гаубиці «Мста-С» та «Мста-Б», командна машина управління винищувальною авіацією та БМП-3. У Благодатному і Херсоні знищено 2 склади з боєприпасами окупантів.
➖Сьогодні зранку на Херсонщині ЗСУ знищили ворожий штурмовик Су-25, повідомили в Командуванні Повітряних Сил.
➖СБУ повідомила про підозру в колабораційній діяльності херсонці, яка пішла на співпрацю з окупантами та обійняла посаду «директорки» школи у тимчасово окупованому Херсоні. Підозрювана впроваджує у місті систему освіти за стандартами рф та закликала херсонців співпрацювати з ворогом.
➖За минулі дві доби поліція відкрила 36 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів армії рф на Херсонщині.
⚫️Армія рф обстріляла 11 населених пунктів області – Архангельське, Високопілля та Кар’єрне, Петрівку, Миролюбівку, Правдине, Давидів Брід, Благодатівку, Таврійське, Новобратське та Осокорівку. На жаль, є загиблі та поранені. Також пошкоджено цивільну інфраструктуру.
⚫️У Білозерській громаді на співпрацю з ворогом пішов місцевий житель, який добровільно зайняв посаду «начальника по медичній частині ЦРЛ».
⚫️З районного центру ПМСД окупанти викрали службовий автомобіль, залишивши жителів 20 сіл без можливості швидко отримати медичну допомогу.
⚫️У Херсоні в мікрорайоні ХБК окупанти провели серію обшуків будинків. У людей позабирали ключі від осель та погрожували прийти з повторними обшуками. Також продовжують надходити заяви від жителів міста, що до їх будинків самовільно заселяються військові рф. За останні дві доби в Херсоні та у с.Правдине військові рф викрали трьох чоловіків.
⚫️У Херсоні військові рф захопили територію будівельної компанії, звідки викрали спецтехніку.
⚫️Після деокупації Високопілля до поліції надходять заяви місцевих жителів про знищене або пошкоджене армією рф майно. За час окупації селища внаслідок обстрілів пошкоджено майно агрофірми на близько 3 млн грн. Через обстріли знищені будівлі та майно сільськогосподарського підприємства, а саме вантажна техніка, на суму 10 мільйонів гривень.
⚫️У Херсоні на вул.Перекопська окупанти захопили приміщення розважального комплексу, де планують проводити свої розважальні заходи.
За матеріалами: https://www.facebook.com/khoda.gov.ua
Show Buttons
Hide Buttons

John Goodman Shows Off 200-Pound Weight Loss After Transformation How Much Apple Cider Vinegar a Day for Weight Loss: 5 Tips for Women Over 50 Pure Keto Essence Keto + ACV Gummies Review – Does This Apple Cider Vinegar Supplement Even Work? Autumn Secrets: How Brendan Fraser Achieved His Remarkable Weight Loss? Gas Station Sex Pills: Are They Legit? Top 3 Best Natural Sex Pills Alternative to Buy (Update) Ketologenic ACV Keto Gummies Review: A Deep Dive into Their Benefits for Ketosis and Weight Loss SlimVitax Diet Gummies: An Honest Review of Their Weight Loss Benefits How TurboTrim+ACV Gummies Are Accelerating Weight Loss – A Comprehensive Review FitCraze Keto ACV Gummies: A Comprehensive Review of Their Weight Loss Benefits Combine the Benefits of Keto and ACV with OptiBlend Gummies: Your Key to Weight Loss Success Keto Direct Gummies Review – Are They Even Worth Your Money? Elitextreme Male Enhancement Reviews (Update) Scam or Safe Supplement for Men? MaxMan Male Enhancement Gummies Review: Do They Live Up to the Hype for Male Performance? Ketospell Keto ACV Gummies Review: Can They Really Help Boost Ketosis?