Трагедія, яка сколихнула увесь світ. 29 вересня – День пам’яті жертв Бабиного Яру.

В цей день ми вшановуємо пам’ять людей, розстріляних нацистами в Бабиному Яру – жертв одного з найбільших злочинів Другої світової війни.
29 вересня 2022 року виповнюється 81-ті роковини від початку масових розстрілів мирного населення, вчинених гітлерівцями в урочищі Бабин Яр під час окупації Києва у 1941-1943 роках.
Ця київська місцина, урочище на північно-західній околиці Києва, що стала мовчазним свідком злочину нацистської Німеччини та її репресивної машини, перетворилася на один із всесвітніх символів Голокосту.
29 вересня 1941-го року – 81 рік тому – в Бабиному Яру почалися масові репресії, які тривали протягом 2-х років.
27 вересня 1941 року в друкарні Східного фронту було виготовлено 2 тисячі листівок в яких йшлося про те, що всі мешканці Києва та околиць європейської національності мали зібратись 29 вересня 1941 року о 8-й
годинні ранку на сучасній Лук’янівській площі.
З собою вони мали взяти документи, теплий одяг та цінні речі, всі хто проігнорує буде розстріляний.
Люди не розуміли для чого їх збирають, але вимога взяти із собою речі та документи натякала на переселення. Листівки зі смертельним наказом з’явились на стінах будинків 28 вересня 1941 року.
Всі ці люди, які були обманом заманені у пастку сподівались, що їх просто переселять, а згодом вони зможуть повернутись у свої будинки.
Але підступні плани нацистів були зовсім інші.
За два дні 29 та 30 вересня 1941 року, за офіційними історичними свідченнями, в Бабиному Яру розстріляли 34 тисячі осіб мирного населення, з інших джерел лише за п’ять днів було вбито майже 150 тисяч євреї.
Переважно жінок, дітей та осіб похилого віку. Єдиною провиною, яких було те, що вони належали до європейської національності. Це були не лише жителі Києва, а й біженці з окупованих українських регіонів, які прибули до міста.
Бабин Яр був обраний нацистами для приховання своїх злочинів, не просто так: по – перше це була малонаселена околиця, тобто не буде свідків злочинну; по-друге, поруч розташована залізнична станція, отже правдоподібно виглядатиме легенда про переселення євреїв; по-третє, і найголовніше, яр завдовжки 2,5 км і глибиною до 50 м – місцина здатна перетворитись на Братську могилу для десятків тисяч жертв.
Масові розстріли мирного єврейського населення України в урочищі Бабин Яр – це одна з найбільших трагедій XX століття, яка ніколи не повинна повторитись, стосовно будь-якої національності!
Show Buttons
Hide Buttons

blue vibe gummies for ed a new vibration in erectile dysfunction treatment arsynist fat burner analyzing user reviews and results keto completes comprehensive coverage on shark tank sure slim keto achieving your weight loss goals confidently shark tank diet gummies the investment in weight loss walgreens keto gummies where health meets convenience shark tanks 2020 keto episode a look back at the keto craze optimal max on shark tank reaching your keto peak shark tanks 2020 keto episode a look back at the keto craze sure slim keto gummies shark tanks surefire weight loss gummy oxyshred fat burner comprehensive reviews and feedback