Як зберегти витримку під час повітряних атак?

Посилені ракетні атаки, дрони-камікадзе… Це все змушує багатьох нервувати і тривожитися. Міністерство охорони здоров’я ділиться порадами психологині @Nataliia Zaretska, як зберегти витримку в таких умовах.
?Треба бути готовими вчасно та адекватно, без паніки реагувати на загрозу та дотримуватись правил безпеки
Регулярність та потужність атак може бути різною, але дуже важливо, щоби кожен був морально готовим вчасно та адекватно, без паніки реагувати на будь-яку загрозу. А почувши сигнал тривоги, неодмінно треба прямувати до укриття.
?Треба мати «тривожний наплічник»
У критичних ситуаціях час — найцінніший ресурс, інколи зберегти життя допомагає секунда. Тому тривожні наплічники мають бути напоготові в режимі 24/7 — у кожного члена сім’ї свій. Навіть у дитини, якщо вона може переміщуватися самостійно.
?Заздалегідь вивчіть маршрут до безпечного місця
Маршрут до безпечного місця має бути відомим. Варто завчасно замірити час, протягом якого ви, ваша дитина, літні батьки реально можете дійти до укриття.
?Варто заздалегідь продумати можливі маршрути евакуації
Продумайте свої евакуаційні маршрути з тих місць, де ви перебуваєте або можете перебувати, зважаючи на різні можливі сценарії (коли загроза може насуватися з різних напрямків). Уважно слідкуйте за повідомленнями на офіційних каналах інформування органів влади.
? Розвантажуйте психіку і не блокуйте емоції
Дуже важливо зрозуміти, що емоції — це почуття, які проявляються на зовні, тому одна з основних функцій емоцій — винести почуття з глибин вашої психіки — свідомості та підсвідомості. Блокуючи, стримуючи емоції всередині себе, ви заважаєте їм виконати основні їхні призначення — проявити ваші почуття та розвантажити психіку, захищаючи її в такий спосіб від надмірних навантажень. Тому смійтеся, коли весело або радісно, плачте або сумуйте, коли сумно, боляче або гірко, мовчіть, коли не хочеться говорити, та спілкуйтеся з тими, хто для вас справді важливий.
?Варто не відкладати життя на «після війни»
Це ключова навичка, якої слід набути. Широкомасштабна воєнна агресія росії докорінно змінила життя всієї країни, перетворивши мирне життя більшості громадян України на життя в умовах війни. Але важливо пам’ятати, розуміти та відчувати, що, перетворюючись з мирного на воєнне, життя не зникає, а лише змінюється. Воно стає дуже насиченим викликами, змінами, новими та сильними емоціями — але воно продовжує бути життям.
Детальніше – читайте тут https://bit.ly/3sfuPnQ
За меріалами: https://cutt.ly/jNsOKBb
Show Buttons
Hide Buttons

Do Apple Cider Vinegar Pills Help Lose Weight: 2,024 Weight Watchers in 2024’s Verdict Animale CBD Male Enhancement Gummies Review: Scam or Legit? Shocking Side Effects? Peloton Workouts and Autumn Diets: Your Ultimate Weight Loss Guide FitCraze Keto ACV Gummies: A Comprehensive Review of Their Weight Loss Benefits Autumn Tips from Chrissy Metz Weight Loss Meal Plan Valerie Bertinelli Weight Loss: 5 Tips for Fall Slim Down Gas Station Sex Pills: Are They Legit? Top 3 Best Natural Sex Pills Alternative to Buy (Update) Valerie Bertinelli Weight Loss: 5 Tips for Fall Slim Down