Сьогодні, 3 листопада, народні депутати України 306 голосами ухвалили в другому читанні Закон України «Про матеріали і предмети, що призначені для контакту з харчовими продуктами» (реєстр. № 4568 від 04.01.2021).

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський зауважив, що реалізація Закону дозволить встановити єдині правила у сфері виробництва, обігу та використання матеріалів й предметів, які безпосередньо або опосередковано контактують з харчовими продуктами.
?“Основна мета цього документу – комплексно врегулювати питання безпечності матеріалів і предметів, що контактують з харчовими продуктами, адже йдеться про здоров’я людей. Нам важливо було підготувати редакцію цього закону на основі вимог понад 10-ти актів Європейського Союзу, і тим самим створити законодавче підґрунтя для подальшої реалізації Угоди про асоціацію з ЄС”, – зазначив Микола Сольський.
Серед основних новацій регулювання:
➡️1) визначено загальні вимоги до предметів та матеріалів, що призначені для контакту з харчовими продуктами;
➡️2) врегульовано відносини, пов’язані з виробництвом, обігом та використанням матеріалів і предметів;
➡️3) впроваджено державну реєстрацію та ведення державного реєстру речовин, що використовуються у виробництві матеріалів і предметів та процесів переробки пластику (повторного використання)
➡️4) визначено чіткі вимоги, щодо належної виробничої практики (GMP) при виробництві матеріалів та предметів, що призначені для контакту з харчовими продуктами;
➡️5) удосконалено вимоги щодо державного контролю та відповідальності операторів ринку.
Детальніше за посиланням ?https://bit.ly/3h2fAMJ

Show Buttons
Hide Buttons