Увага!

Відповідно до ст. 1️⃣2️⃣6️⃣8️⃣ Цивільного кодексу України спадкоємець за заповітом чи за законом має право прийняти спадщину або не прийняти її. Не допускається прийняття спадщини з умовою чи із застереженням.
⛔️Спадкоємець може відмовитися від прийняття спадщини протягом строку, встановленого ?Цивільним кодексом. Цей термін становить 6️⃣ місяців з часу відкриття спадщини. На час дії воєнного стану? строк прийняття чи відмови від спадщини зупиняється, але не більше ніж на 4️⃣ місяці.
?Заява про відмову від прийняття спадщини подається нотаріусу??‍? або в сільських населених пунктах – уповноваженій на це посадовій особі відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини.
☝?Для окремих категорій громадян передбачений особливий порядок відмови від прийняття спадщини. Зокрема, фізична особа, цивільна дієздатність якої обмежена, може відмовитися від прийняття спадщини за згодою піклувальника і органу опіки та піклування.
❌Неповнолітня особа віком від 14 до 18 років може відмовитися від прийняття спадщини за згодою батьків (усиновлювачів), піклувальника і органу опіки та піклування. Батьки (усиновлювачі), опікун можуть відмовитися від прийняття спадщини, що належить малолітній, недієздатній особі, лише з дозволу органу опіки та піклування.
⚠️Відмова від прийняття спадщини є безумовною і беззастережною. Відкликати відмову можна впродовж строку, встановленого для її прийняття.
Варто знати, що спадкоємець за законом має право відмовитися від прийняття спадщини на користь іншого спадкоємця за заповітом. Спадкоємець має право відмовитися від частки у спадщині спадкоємця, який відмовився від спадщини на його користь.
❗️Відмова від прийняття спадщини за певних підстав може бути визнана судом недійсною. Як зазначено у статті 1️⃣2️⃣7️⃣5️⃣ Цивільного кодексу, якщо від прийняття спадщини відмовився один із спадкоємців за заповітом, частка у спадщині, яку він мав право прийняти, переходить до інших спадкоємців за заповітом і розподіляється між ними порівну.
➡️ Якщо від прийняття спадщини відмовився один із спадкоємців за законом з тієї черги, яка має право на спадкування, частка у спадщині, яку він мав право прийняти, переходить до інших спадкоємців за законом тієї ж черги і розподіляється між ними порівну.
➡️ Якщо на спадкоємця за заповітом, який відмовився від прийняття спадщини, було покладено заповідальний відказ, обов’язок за заповідальним відказом переходить до інших спадкоємців за заповітом, які прийняли спадщину, і розподіляється між ними порівну.
Відмова спадкоємця за заповітом від прийняття спадщини не позбавляє його права на спадкування за законом.
За матеріалами: http://surl.li/dmhhy
Show Buttons
Hide Buttons

keto acv gummies reviews scam watch this keto gummies what s the best keto acv gummies keto acv gummies reviews scam or not watch this keto gummies acv keto gummies to lose weight work ignite keto gummies reviews does ignite keto gummies work ignite keto gummies proton keto acv gummies walmart weight loss scam oprah never endorsed proton keto acv gummies kelly clarkson journey to lose weight naturally keto gummies shark tank be careful acv keto gummies shark tank shark tank keto acv kelly clarkson weight loss story dr oz analysis on ozempic kelly clarkson ozempic diet what dr oz says about her weight loss kelly clarkson weight loss story dr oz analysis on ozempic good keto gummies reviews scam exposed or legit goodketo acv bhb gummy formula dr oz verdict on kelly clarkson weight loss gummies side effect solutions explored kelly clarkson keto weight loss secret before and after photos 2024 unveiling kelly clarkson keto gummies weight loss secret galore kelly clarkson diet dr oz s prescription for weight loss