Низька температура в оселях змусила багатьох українців вдатися до альтернативних способів обігріву. І хоча пічки, каміни та буржуйки стали джерелами порятунку від холоду, користуйтеся ними вкрай обережно:

стежте, щоби печі не перегрівалися;

не користуйтеся піччю, якщо в ній чи димарі є тріщини;

регулярно очищайте димоходи від сажі;

прибийте металевий лист до підлоги перед пічкою/буржуйкою/каміном;

розпалюйте печі/буржуйки/каміни дровами, а не бензином, гасом чи подібними рідинами;

тримайте горючі предмети якнайдалі від опалювальних приладів;

не використовуйте вентиляційні та газові канали замість димоходу;

тримайте під наглядом розтоплені печі, каміни та буржуйки;

щільно зачиняйте дверцята опалювального приладу;

не використовуйте буржуйки з несправними чи засміченими трубами;

встановіть датчики диму в приміщеннях.

Буржуйки можна встановлювати лише в приватних будинках до двох поверхів.

Ця публікація створена ГО «Інтерньюз-Україна» в межах проєкту «Безпека (Ци)Вільних», який реалізується за підтримки HOVERLA / проєкт USAID в Україні.