Херсонець врятував на Миколаївщині шістнадцятирічну дівчину, що провалилася під кригу

Історія із щасливим фіналом. Херсонець Олександр Журавленко врятував на Миколаївщині шістнадцятирічну дівчину. Та провалилася під кригу на водоймі. Чоловік не вагаючись кинувся на допомогу. Все відбувалося на очах його онуки та перехожих. Докладніше далі.

Де вода ще, десь там. Там льод видно дуже тонкий.
Кіра згадує, як декілька днів тому з дідусем ледь не стали свідками трагедії. Вони – переселенці з Херсону. Пішли вигулювати собаку на озеро. Аж раптом випадково почули крики.

Олександр Журавленко, дідусь-рятівник:

Кричала. Уже брак часу був на роздуми. Побіг рятувати. Інших думок не було.

Метрах у 20 від берега кликала на допомогу дівчина. Вона тонула. Хоч погода була морозна, але лід тонкий. І та провалилася.

Олександр згадує, діяв так, як зазвичай радять рятувальники.

Олександр Журавленко, дідусь-рятівник:

Як я знаю, я дивився по телебаченню, треба було підповзти. Так я і зробив, схватив за руку почав тягнути.

Кіра Дудник, школярка:

Коли дідусь витаскував дівчинку, він разом з нею провалився. Там лід був тонкий, як він розповідав… В цей час я сильно плакала.

Це зараз Олександр спокійно розповідає про інцидент. А тоді було не до жартів. Намагався не піти на дно разом із дівчиною.

Олександр Журавленко, дідусь-рятівник:

Було страшно, але якось взяв себе в руки. Я виріс на воді, тож тримався на воді спокійно. Заспокоїв дівчину, бо вона була в шоці.

У той час на березі перехожі вже викликали рятувальників та за допомогою палиць витягли їх обох з води.

Іван Камінський, педіатр:

У дитини була температура 35.4. А соматично вона була здорова. Стан дитини оцінювався як середній, стабільний. Дитині допомога надана була.

Зараз дівчина вдома. Оговтується від пережитого. Зі своїм рятівником ще не встигла побачилися. Тим часом за сміливий вчинок Олександра відзначили рятувальники.

Хочу подякувати від усіх рятувальників, від наших керівників за героїчний вчинок, вручити вам подяку. Крім того, хочу вам теплий сімейний подарунок від нас зробити.

Саме рішучі дії Олександра завадили трагедії. Глибина озера майже 40 метрів. В крижаній воді людина може протримати лише хвилин 10.

Владислав Гришакін, пожежний рятувальник:

Треба не панікувати, треба підплисти до криги і голосно кричати на рятування. Треба якомога ближче підплисти до льоду міцнішого і спиратися руками на нього, і вже тоді підіймати своє тіло.

Перше, що мають зробити люди, які побачили людину у крижаній воді – набрати 101. А далі за можливості витягти постраждалого за допомогою палиці, шарфа або куртки. Але головна порада рятувальників – не виходити на тонкий лід.

Юлія Дробик, провідний інспектор Первомайського районного управління Гу ДСНС України в Миколаївській обл.:

Хочемо сказати, щоб виходячи на лід, люди звертали увагу на колір льоду. Якщо лід синього або зеленого кольору, це вважається лід з хорошою товщиною – понад 7-10 см. Якщо лід білий або під снігом, то він є небезпечним.

Категорично не можна на кризі стрибати.

В цьому світі безцінне життя та здоров’я. Я можу тільки побажати їм бережіть своє здоров’я і життя.

За метеріалами https://podrobnosti.ua/2467027-hersonets-vrjatuvav-na-mikolavschin-shstnadtsjatirchnu-dvchinu-scho-provalilasja-pd-krigu.html?fbclid=IwAR1ClTmRYiOMhAduekiNkVV59mhGH-WYDznS-3tzJNhTYRrKnL3d13lkFUk

Show Buttons
Hide Buttons

the overnight sensation melting fat while you sleep as seen on shark tank fat burner gummies from shark tank the heat is on the episode that changed everything keto gummies on shark tank keto from shark tank unpacking the keto craze a recap of the keto diet episode on shark tank as seen on shark tank the keto revolution unfolds phenq fat burner reviews a closer examination trisha yearwood diet gummies country stars secret to a slimmer figure green otter cbd gummies for ed reviews diving deep into user experiences the ultimate guide to buying keto gummies dr ozs fat burner on shark tank a scientific breakthrough fat burner gummies from shark tank the heat is on shark tanks 2020 keto episode a look back at the keto craze