Пропоную короткий тест. Відкрийте, будь ласка, месенджер. Що ви найчастіше питаєте в ньому – сьогодні, цього тижня, увесь цей рік? А що питають у вас?

Думаю, у більшості українців це буде коротке «Ти як?». Лише два маленькі слова вмістили і всю тривогу, і всю надію воєнного часу…
А що зазвичай пишеться у відповідь? Лаконічне «Я ОК» найчастіше, на жаль, перекладається зовсім інакше: «Насправді ледве тримаюсь, але соромно скаржитися».
Ми знаємо це напевно, бо 70% українців кажуть в опитуваннях, що відчувають стрес або сильну знервованість. Увесь час, кожного дня, щохвилини. Однак лише 2% звертаються по психологічну допомогу. «Не на часі: війна ж», – пояснює решта.
Однак будьмо чесними: це те саме, що не скаржитися на фізичний біль. Терпіти, приховувати симптоми аж до миті, коли вже потрібна реанімація…
Наше ментальне здоров’я невидиме, але потребує такої самої підтримки, що й фізичне: лікування болю, терапії розладів. Біль точно не те, чого можна соромитися чи що треба приховувати. Бути не ОК теж нормально. Говорити про це, шукати допомоги – не просто правильно, але й відповідально щодо себе й тих, хто поряд.
Увесь рік безліч державних служб, ГО, українських і закордонних фахівців працюють над Всеукраїнською програмою ментального здоров’я, щоб у психіки українців була найкраща підтримка.
А сьогодні запускаємо комунікаційну кампанію програми – сторінки Ти як?. На них ви знайдете:
?доказові техніки самодопомоги та мобільні застосунки з неї;
?контакти гарячих ліній психологічної допомоги;
?відео, що навчає перемагати стрес;
?поради психологів онлайн;
?вебінари світових фахівців із подолання стресу;
?досвід і лайфхаки зірок.
Здорова психіка, бажання та сили жити – це та особиста перемога, яка потрібна кожному не менше, ніж велика спільна перемога над ворогом.
Власне, це саме те, за що ми воюємо. Щоб у відповідь на чергове «Ти як?» кожен у країні міг щиро сказати: «Я – дуже добре!». ??
Розробку та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я координує Міністерство охорони здоров’я України. World Health Organization (WHO) – експертний партнер, виконавчий партнер – ГО «Безбар’єрність». Майданчиком для розробки й ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада при Кабінет Міністрів України. Комунікаційна кампанія реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID – US Agency for International Development).
#тияк

Show Buttons
Hide Buttons

kelly clarkson and ozempic dr oz perspective on losing weight what did kelly clarkson use for weight loss how did kelly clarkson lose so much weight new keto acv gummies reviews alert 2024 does keto acv gummies work be careful the real truth about kelly clarkson s extreme weight loss diet kelly clarkson weight loss regimen unveiled by dr oz the magic of ozempic and keto gummies shark tank keto acv gummies scam reviews and customer support real and honest kelly clarkson diet dr oz s prescription for weight loss keto gummies reviews alert keto gummies for weight loss peoples keto