Посад-Покровське – частинка дивовижної Херсонщини

Херсонщина – дивовижна перлина нашої держави. Цей край багатий на свої природні дари та цікавинки. Унікальний клімат поєднав на території області непоєднувані, на перший погляд, явища.

На землях цього унікального Таврійського краю є невелике, але дуже мальовниче, багате своєю історією село.

Посад-Покровське це село Чорнобаївської територіальної громади, що розташоване на території Херсонського району за 36 км до обласного центру.

Воно загадкове в історичній передумові свого виникнення, що підтверджують історичні пам’ятки, які зберігалися до цього часу.

Засноване село у 1789 році переселенцями Київської та Чернігівської губерній, як адміралтейське поселення.

У Енциклопедичному словнику Брокгауза та Ефрона 1905 року зазначено що Посад-Покровське – це безповітове місто Херсонської губернії й повіту, яке простягалось серед степів при дорозі з Херсона до Миколаєва.

Перші поселення прийшли на територію сучасного села в кінці XVII століття це були церковники та вільні люди. До 1861 року територія села належала до відомства морського міністерства.

17 серпня 1941 року Посад-Покровське було окуповано німецькими військами, на фронтах Великої Вітчизняної війни проти німецько-фашистських загарбників билося 317 жителів села. Завдяки мужності та незгасимому прагненню до свободи 14 березня 1944 року населений пункт звільнено від окупантів.

За роки незалежності України село масштабно і широко розбудовувалось, розвивало інфраструктуру.

До проведення реформи децентралізації влади в Україні Посад-Покровське було центром сільської ради.

За роки існування село декілька разів перейменовували – Посад-Покровськ, Покровське, Копані, сьогодні його офіційна назва Посад-Покровське.

Сучасна територія села простягається на 4,596 км2 населення складає 2349 осіб.

Кожен мешканець села це його невідіймана частина. Як-от працівники Посад-Покровського ліцею у 2021 році долучалися до Всеукраїнського культурно-освітнього марафону “Наша незалежність”. Учителі та учні взяли участь у фотовиставці “Херсонщина – моя рідня земля” та конкурсі на кращого читця поезії про рідну Україну. Саме завдяки повсякденній та наполегливій праці місцевого населення село розбудовувалось та розквітало з кожним днем.

https://youtu.be/2sTDrghY6xI

https://youtu.be/K-kCZ8Pdjws

https://youtu.be/sb11_3KjLAw

https://youtu.be/FZu6qO_1oT8

 

Сучасне село неповторне у своїй красі, широкі й зелені вулиці віють прохолодою і манять у далечінь, безкраї поля зачаровують своєю стиглістю, квітучістю та змушують насолоджуватися своєю красою. Воно є частиною Української держави, несе у собі історію українського народу з його традиціями та звичаями.

Show Buttons
Hide Buttons

kelly clarkson weight loss scam alert keto acv gummies for weight loss and shark tank reviews ignite keto gummies reviews does ignite keto gummies work ignite keto gummies new keto acv gummies reviews alert 2024 does keto acv gummies work be careful shark tank keto gummies update 2024 keto gummies review keto acv gummies reviews keto gummies for weight loss shark tank simpli acv keto weight loss exposing apple cider gummies kelly clarkson s truth kelly clarkson weight loss boost power of acv and keto pills summer keto acv gummies reviews new alert does summer keto acv gummies work be careful kelly clarkson weight loss scam alert keto acv gummies for weight loss and shark tank reviews keto acv gummies reviews scam watch this keto gummies what s the best keto acv gummies kelly clarkson weight loss secret diet kelly clarkson lose weight kelly clarkson weight loss 2024 good keto gummies reviews scam exposed or legit goodketo acv bhb gummy formula kelly clarkson weight loss ozempic diet dr oz weighs in on her weight loss