Уряд ухвалив Державну стратегію забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків на період до 2030 року та зокрема операційний план з її реалізації на 2022–2024 роки.

Ухвалена Стратегія – комплексний документ, який визначає пріоритетні напрями консолідованих дій центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, суб’єктів господарювання для зменшення гендерної нерівності в усіх сферах життєдіяльності суспільства.
?«У країні, де жінки пліч-о-пліч з чоловіками захищають територіальну цілісність та суверенітет України, не має місця дискримінації та нерівності. Шлях до нашої перемоги в цій кривавій війні, розв’язаній росією, а також повоєнна відбудова та розвиток України потребують однаково участі жінок та чоловіків. Крім того, врахування питання гендерної рівності в усіх політиках та законах є важливим у процесі наближення України до повноправного членства в ЄС. Тож, сьогодні ми вкотре зробили важливий крок у цьому напрямку», – прокоментувала Ольга Стефанішина.
Основні цілі Стратегії:
▪️ефективне та злагоджене функціонування національного механізму забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків;
▪️протидія усім формам насильства, включно з насильством пов’язаним із конфліктом;
▪️забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків для розвитку у сферах освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури та спорту, тощо;
▪️забезпечення рівної участі жінок та чоловіків у різних сферах економічної діяльності.
☝️Реалізація цілей документу дозволить зменшити нерівність жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства, а також впровадити міжнародні та європейські стандарти рівності прав та можливостей жінок і чоловіків.
Детальніше на Євроінтеграційному порталі: https://cutt.ly/qXtu941
Урядова уповноважена з ґендерної політики Міністерство соціальної політики України Секретаріат Уповноваженого ВРУ з прав Людини Міністерство охорони здоров’я України Мінрегіон Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Міністерство фінансів України

Show Buttons
Hide Buttons

What is Fitspresso? Review Ingredients, User Complaints and Our Comments Slim Z Keto ACV Gummies Review – Will This Help You Lose Weight? Alpha EnhanceX Review: Is It the Key to Enhanced Stamina and Energy? Animale CBD Gummies Review – Scam or Legit Animale Male Enhancement Gummy? Health Smart Keto Gummies Review – Fake or Legit? What are Real Customers Saying? Achieve Your 2024 Body Goals: Drop 30 Pounds Easily with Kelly Clarkson Keto Gummies PhenQ Reviews [2024 Updated]: Customer Results, Side Effects, Price Keto Energize Review: Can It Really Boost Energy and Fat Loss? Slim Z Keto ACV Gummies Review – Will This Help You Lose Weight?