Серед правових питань попереднього тижня.

Якими документами можна підтвердити факт перебування жінки – опікуна дитини з інвалідністю в Польщі?
Експерти Ініціативи «Право в умовах війни» продовжують відповідати на запити, які отримують через сторінку у Facebook та через анкету.
? Подробиці: https://bit.ly/3PZj3aT
? Втратили документи за кордоном – чи можна повернутися до України за паспортом у «Дії»?
Якщо громадянин, який постійно проживає в Україні, втратив паспортні документи за межами України або якщо строк дії таких документів закінчився під час перебування громадянина за кордоном, або якщо встановлено, що документи недійсні з інших причин, – тоді документом, що дає право на в’їзд в Україну, є посвідчення особи на повернення в Україну, яке видається дипломатичним представництвом або консульською установою України за кордоном.
? Подробиці: https://bit.ly/3e9me2t
? Перетинання кордону державними службовцями, які є військовозобов’язаними
Якщо виходити з позиції Державної прикордонної служби України, зазначені особи, які заброньовані та перебувають на спеціальному обліку, не можуть виїхати за межі України у відпустку на відміну від державних службовців. При цьому законних підстав для виїзду державних службовців у відпустку під час воєнного стану експертам Ініціативи «Право в умовах війни» знайти не вдалося, принаймні в опублікованому вигляді.
? Подробиці: https://bit.ly/3RixLuv
? МОН продовжує вступну кампанію до закладів профосвіти
Заклади професійної освіти зможуть зараховувати вступників на вільні місця регіонального та державного замовлення до 1 листопада.
? Подробиці: https://bit.ly/3CFJNtT
? Як регулюється виїзд волонтерів за кордон у воєнний час?
Під час воєнного стану дозволено перетин кордону водіями, які перевозять медичні вантажі, вантажі гуманітарної допомоги автомобільними транспортними засобами для потреб Збройних Сил, інших військових формувань, а також населення України, за наявності відповідних рішень про виїзд за межі України та за наявності інформації про особу у відповідній інформаційній системі «Шлях», адміністратором якої є Укртрансбезпека.
? Подробиці: https://bit.ly/3KNFzCF
? Безоплатні освітні курси від Дія.Цифрова освіта
Міністерство цифрової трансформації України поширило перелік безоплатних освітніх курсів для школярів від Дія.Цифрова освіта: «Підприємництво для школярів», «Вступ: діджитал-маркетинг для школярів та студентів», «Штучний інтелект для школярів», «Як стати YouTube-блогером», «Нові цифрові професії».
? Подробиці: https://bit.ly/3CNGKjj
? Призупинення трудового договору. Чи можна не погодитися?
Що робити працівникові, який не погоджується з наказом роботодавця про призупинення дії трудового договору? Пояснюють експерти Ініціативи «Право в умовах війни».
? Подробиці: https://bit.ly/3AHEqHS
____________________________________
Читайте також у телеграм-каналі «Право в умовах війни»: https://t.me/Law_in_War
Show Buttons
Hide Buttons

Mega Alpha Max: A Closer Look at Its Benefits for Men’s Health and Performance 2024’s Expert Analysis: Does Apple Cider Vinegar Pills Help You Lose Weight? 3 Proven Methods for Successful Dieters 2024’s Top Keto Gummies to Lose Weight: How 20 Pounds Can Disappear! Mega Alpha Max: A Closer Look at Its Benefits for Men’s Health and Performance Apple Cider Vinegar Recipe for Weight Loss: 7 Homemade Solutions for College Students How Chrissy Metz Weight Loss Workout Routine Transformed Her in 4 Fall Months KetoLyte Keto BHB Gummies Review: What Does Science Say About the Ingredients? Whitney Way Thore: The Journey of How Big Fat Fabulous Life Star Lost 100 Pounds Kinect Peak Keto ACV Gummies – Honest Review Of Ketogenic Weight Loss Supplement Pure Fuel Keto + ACV Gummies: Review the Supplement Ingredient Benefits The Best Keto Gummies for Weight Loss (Tested Reviewed)