Публічні консультації громадян, чиє житло було пошкоджене або знищене внаслідок збройної агресії росії проти України

До відома громадськості!

Інформуємо вас, що народним депутатом України, Головою ПП «Слуга Народу» та Головою комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримана ініціатива ГО «Інститут Республіка» щодо проведення публічних консультацій громадян, юридичних осіб, чиє житло було пошкоджене, або знищене внаслідок збройної агресії росії проти України.

До публічної консультації можуть долучитися учасники, які наразі проживають в східних і центральних регіонах У країн і мають пошкоджене майно або ті, хто має пошкоджене майно в даному регіоні, але наразі проживає як внутрішньопереміщена особа в іншій області України, або за кордоном.

До участі у публічних консультаціях запрошуються мешканці АР Крим, Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей.

Крім того, запрошуються народні депутати, представники міністерств, надавачів послуг, які залучені до механізму компенсацій, представників громадських організацій та інші спеціалісти та експерти з питань даної теми.

Мета оголошених публічних консультацій: зібрати факти та думки на тему компенсації за пошкоджене/знищене майно від усіх учасників процесу. Особливу увагу звертаємо на типові недоліки, які зустрічаються найчастіше, та на пропозиції щодо шляхів їх подолання. На основі отриманих даних формуємо загальні рекомендації щодо покращення механізму виплати компенсацій.

Пропозиції громадян допоможуть у внесені актуальних і якісних змін до Закону України № 2923-IX “Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України” та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України. Разом з цим, напрацювання будуть передані відповідним державним органам з метою удосконалення своїх нормативно-правових актів.

Запрошуємо вас взяти участь у публічних консультаціях, які відбудуться у декілька етапів та виступити під час заходу.

Просимо розповсюдити інформацію стосовно цього заходу і можливість прийняття участі у ньому поміж активними членами громад та всіма зацікавленими особами.

У разі потреби, більш детальну інформацію можна отримати за посиланнями на консультаційні документи:

Звертаємо увагу, що на зазначених ресурсах, також, наявна форма реєстрації, яку мають заповнити бажаючі взяти участь у публічних консультаціях.

Принагідно інформуємо, що публічні консультації відбуваються в рамках проекту «Парламент та громадяни: відкритий діалог у період війни» реалізується громадською організацією «Інститут Республіка» в межах Програми USAID «РАДА: наступне покоління», що виконується ГО «Інтерньюз Україна».

Третя публічна консультація:

Напрямок «Південь» відбудеться 13 жовтня о 10:00 годині.

Додаткову інформацію можна отримати у організаторки заходів «Інституту Республіка» Інни Душка (контактний номер телефону +380961724018)

Show Buttons
Hide Buttons

keto gummies shark tank be careful acv keto gummies shark tank shark tank keto acv kelly clarkson diet 2024 weight loss secrets keto gummies review kelly clarkson weight loss ozempic diet dr oz weighs in on her weight loss keto acv gummies alert keto acv gummies reviews acv keto gummies do keto acv gummies dr oz verdict on kelly clarkson weight loss gummies side effect solutions explored what did kelly clarkson use for weight loss how did kelly clarkson lose so much weight kelly clarkson weight loss secret diet exclusive before and after photos slim labs acv keto gummies be careful does slim labs acv keto gummies work watch this review kelly clarkson weight loss boost power of acv and keto pills how kelly clarkson lost weight weight loss journey