А як у Вас справи з укриттям? Громадське опитування.

Висловити свою думку стосовно безпеки укриттів

За результатами соціологічного дослідження громадської думки мешканців Херсонської міської громади щодо безпеки, укриттів та наслідків обстрілів: як херсонці оцінюють ситуацію у місті, проведеного з 2 по 15 вересня 2023 року  БО «Фонд громади міста Херсон «Захист» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні, було зроблено наступні висновки:

  • Постійні обстріли Херсона військами рф призвели до значних матеріальних та людських втрат. Лише 8% херсонців зазначили, що вони не постраждали внаслідок ворожих обстрілів. Найбільш помітною є шкода, що завдана житлу та майну: у третини (35%) херсонців пошкоджено квартиру чи власний будинок, 27% зазначали, що пошкоджено їх багатоквартирний будинок, ще у 23% було пошкоджено майно (автівка, господарські споруди, комунікації, дачі тощо).
  • Значна шкода також завдана здоров’ю херсонців: 35% засвідчує, що в їх родинах є люди, які почали страждати на психічні розлади, у 3% в родині є поранені. Але найстрашніше, що через обстріли міста гинуть люди. Під час опитування 2% херсонців засвідчили, що в їх родинах є загиблі.
  • Брак укриттів, значна їх віддаленість від місця проживання, їхня необлаштованість залишаються серйозною проблемою у місті. Тільки 10% містян мають поруч з місцем проживання облаштоване бомбосховище. Підвали та мобільні укриття залишаються найбільш доступними місцями схову. Причому щоб потрапити до них, часто треба подолати значну відстань, і не факт, що укриття буде відкрите.
  • З тих чи інших причин, половина херсонців взагалі не користується укриттями під час тривог та обстрілів. Інші здебільшого користуються правилом двох стін, а також підвалами та мобільними укриттями.
  • Щодо потенційної можливості надання першої домедичної допомоги під час поранення, то тут варто зауважити, що херсонці скоріше не готові надати її за необхідності, через то, що більшість (59%) знає лише теоретично, що треба робити у таких випадках, а 32% взагалі не знає, що робити. Майже половина жителів міста не має необхідних засобів для надання такої допомоги.
  • В той самий час 68% опитаних херсонців, що зараз знаходяться у місті, повідомили, що вони зацікавлені у тому, щоб навчитися надавати першу домедичну допомогу пораненим: 36% готові навчатись наживо, в 32% — дистанційно, в онлайн-форматі.

Результати дослідження можна переглянути за посиланням: zvit-bezpeka

Інформація про це дослідження вже публікувалось на нашому сайті 04 жовтня 2023 р.

Вражаючим залишається той факт, що врешті-решт маючи можливість скористатись укриттям (зазвичай підвалом (39%) чи мобільним укриттям (44%)) 50 % опитуваних під час тривоги чи обстрілів за останні півроку не користувались жодним типом укриття. Переважна більшість (63%) херсонців дотримується правила двох стін, а 24% взагалі не турбується про власну безпеку.

При цьому херсонці майже постійно знаходяться під обстрілами, то ж вони добре розуміють, що нехтування правилами безпеки смертельно небезпечно.

Якщо для Вас важливо питання своєї безпеки та безпеки своїх близьких та рідних, якщо Вам не байдужа доля нашого Херсонського району і ви хочете змінити ситуацію на краще, пропонуємо Вам пройти  невелике анонімне опитування щодо безпеки, зручності й облаштованості укриттів та заходів для поліпшення їх використання в майбутньому.

Висловити свою думку стосовно безпеки укриттів
Show Buttons
Hide Buttons

kelly clarkson secret sauce for accelerated keto weight loss what did kelly clarkson do to lose weight kelly clarkson journey to lose weight naturally keto acv gummies shocking truth keto gummies shark tank keto acv gummies keto crave reviews keto gummies shark tank 2024 best keto gummies from shark tank show dr oz recommendation keto gummies for kelly clarkson weight loss biopure keto gummies reviews does biopure keto gummies work biopure acv keto gummies kelly clarkson weight loss gummies dr oz investigates side effect resolutions ketosis acv gummies reviews be careful does ketosis acv gummies work ketosis acv keto gummies ketosis acv gummies reviews be careful does ketosis acv gummies work ketosis acv keto gummies kelly clarkson secret sauce for accelerated keto weight loss what did kelly clarkson do to lose weight kelly clarkson weight loss keto gummies dr oz overview of side effect resolutions unlocking weight loss secrets kelly clarkson acv and keto pill experience kelly clarkson weight loss regimen unveiled by dr oz the magic of ozempic and keto gummies dr oz diet kelly clarkson approach to weight loss dr oz recommendation keto gummies for kelly clarkson weight loss