Патрульні Херсона попереджають про шахраїв

Все нові й нові схеми вигадують аферисти, щоб отримати конфіденційну інформацію від громадян для шахрайських дій. Патрульна поліція Херсонської області попереджає громадян і нагадує про нові види шахрайських схем.

Голосовий фішинг — один із видів шахрайства, метою якого є виманювання довіреної інформації у користувача.

Шахрайство з голосовим фішингом технічної підтримки. Уникайте автоматичних дзвінків. Ви відповіли на телефонний дзвінок і зрозуміли, що розмовляєте не з людиною, тому кладіть слухавку.
Шахрайство з голосовими підказками. Не відповідайте на голосові автоматичні підказки. Зловмисник може записати ваші голосові відповіді, щоб використовувати їх для шахрайських дій.
Не поширюйте конфіденційну інформацію. Не забувайте, що державні установи, банки чи компанії, що видають кредитні картки, ніколи не запитуватимуть вашу особисту інформацію телефоном.

Завдяки різним видам шахрайства: вішинг, смішинг, фішинг злочинці намагаються зробити все, щоб отримати бажане і використовують для цього практично будь-які засоби. Тому що, вони не лише зачіпають такі емоції, як страх і паніка, але й використовують той факт, що після розмови через телефон у вас не вистачає часу на роздуми.

Наступного разу, коли вам зателефонують, зробіть паузу та двічі подумайте, перш ніж продовжувати розмову. Ця пауза може врятувати вас від того, щоб стати наступною жертвою кіберзлочинців.
Якщо ви все ж стали жертвою шахраїв, одразу звертайтеся на лінію 102.

Детальніше дізнатись про можливі схеми шахрайств та як їм зарадити можна з освітнього серіалу на платформі Дія «Обережно! Шахраї»https://osvita.diia.gov.ua/courses/attention-cyber-fraudsters

За матеріалами http://surl.li/nubyy

Show Buttons
Hide Buttons

kelly clarkson weight loss diet decoding her health and fitness regimen 2024 proton keto acv gummies reviews my honest opinion updated they won t tell you before getting it good keto acv gummies good keto gummies us reviews official 100 safe does it really work or not keto gummies review beware keto bhb gummies reviews keto apple cider vinegar new keto acv gummies beware acv keto gummies acv gummies review acv gummies reviews slim labs acv keto gummies be careful does slim labs acv keto gummies work watch this review kelly clarkson secret sauce for accelerated keto weight loss what did kelly clarkson do to lose weight kelly clarkson keto pills and gummies sweet path to weight loss success