У Києві презентували збірник «Громадянське суспільство, бізнес та влада – кращі практики співпраці»

У Києві в Укрінформі презентували збірник історій, в якому зібрано кращі практики співпраці громадянського суспільства, бізнесу та влади.

«Для уряду загалом налагодження співпраці з усіма секторами нашого суспільства є надзвичайно важливим пріоритетом, адже така співпраця важлива для перемоги у війні, а в подальшому і для відновлення України», – наголосив державний секретар Кабінету міністрів України Олександр Ярема.

За його словами, усі практики, які представлені в збірнику, об’єднує синергетичний ефект, «коли кожне окреме функціонування елементів при об’єднанні дає значно сильніші результати і кращі результати у вирішенні тих чи інших проблемних питань».

Урядовець підкреслив, що кожна з практик, яка увійшла до збірки, насамперед спрямована на підтримку і допомогу Збройним силам України, внутрішньо переміщеним особам, дітям та особам з інвалідністю, людям похилого віку тощо.

Він також зазначив, що цей проєкт – одна з важливих основ, зокрема в плані заходів реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства, тому що розвиток міжсекторальної співпраці – один з важливих напрямків, засадничих ідей цієї стратегії.

«На сьогодні ми, як Секретаріат Кабінету міністрів, починаємо роботу над підготовкою нового плану заходів на реалізації цієї стратегії, який охоплюватиме 2025-2026 роки. Протягом року ми плануємо багато різних зустрічей наживо і в онлайнформаті, закликаємо колег з різних секторів активно долучатись для детального обговорення і формулювання завдань для цього плану», – підкреслив Ярема.

Своєю чергою заступник міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко акцентував, що наразі в Україні важливо просувати принципи відповідальності, відповідального лідерства та відповідальної співпраці.

«Привернення уваги суспільства в спосіб, коли реалізується Стратегія розвитку громадянського суспільства, публічні презентації за участю всіх сторін, публікація збірника, в якому будуть зафіксовані усі історії, як на мене, є прекрасним способом реалізації і досягнення тих цілей, які зафіксовані в Стратегії розвитку громадянського суспільства», – зазначив він.

За його словами, у збірнику зібрали кейси відповідального лідерства, яке необхідне, щоб об’єднуватися у співпраці, шукати партнерств для ефективної роботи над вирішенням нагальних питань, розв’язання яких потребує суспільство та держава у складні часи.

Збірник історій «Громадянське суспільство, бізнес та влада – кращі практики співпраці» створено, щоб продемонструвати єдність українського суспільства під час повномасштабної війни, популяризувати тристоронню співпрацю між організаціями громадянського суспільства, бізнесом і владою та надати ширшого розголосу історіям такої співпраці, які спрямовані на наближення перемоги, подолання наслідків повномасштабного вторгнення Росії та підтримку демократичного розвитку України.

Збірник з’явився за результатами співпраці проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» з Міністерством культури та інформаційної політики України, Секретаріатом Кабінету міністрів України, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Національною соціальною сервісною службою України і є логічним результатом проведення Третього щорічного Конкурсу історій «Громадянське суспільство, бізнес та влада кращі практики співпраці».

В рамках конкурсу було подано 115 заявок з 21 області України.

Зокрема, було подано 7 історій від представників бізнесу, 46 – від ОГС та 62 історії від органів державної влади.

Було визначено 37 переможців конкурсу, чиї історії було опубліковані у збірці.

Найпоширеніші категорії проєктів-переможців конкурсу: допомога військовим (4 проєкти), гуманітарна допомога та реабілітація (3 проєкти), соціальні проєкти (5 проєктів), відновлення (5 проєктів), створення просторів (6 проєктів), освіта (6 проєктів), конкурси (4 проєкти), культура (2 проєкти), двостороння співпраця (2 проєкти).

За матеріалами http://surl.li/qblml

Show Buttons
Hide Buttons

how kelly clarkson lost weight weight loss journey keto gummies in 2024 side effects and ingredients keto gummies review dr oz and kelly clarkson discussing weight loss with ozempic and keto gummies shark tank s keto acv gummies alert shark tank acv shark tank keto acv gummies ingredients keto acv gummies alert keto acv gummies reviews acv keto gummies do keto acv gummies how did kelly clarkson lose weight so quickly weight loss diet 2024 keto gummies for weight loss shark tank simpli acv keto kelly clarkson weight loss keto gummies dr oz overview of side effect resolutions kelly clarkson weight loss diet decoding her health and fitness regimen 2024 kelly clarkson weight loss gummies dr oz investigates side effect resolutions how did kelly clarkson lose weight so quickly weight loss diet 2024 dr oz weight loss pills kelly clarkson keto gummies review and before and after success strategies kelly clarkson roadmap to effective weight loss in 2024