Україна звернеться до Єврокомісії щодо невідкладного скринінгу для інтеграції у ринок ЄС

Україна звернеться до Єврокомісії щодо невідкладного скринінгу для інтеграції у ринок ЄС

Уряд України вже готує звернення до Європейської комісії щодо проведення невідкладного скринінгу законодавства стосовно сільського господарства, питання зеленої трансформації та транспорту, щоб визначити необхідні кроки для подальшої інтеграції у внутрішній ринок ЄС.

Про це в коментарі Укрінформу заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина за підсумками виїзного засідання Кабінету міністрів у Львівській області.

“Так, вже готуємо звернення до Єврокомісії щодо проведення невідкладного скринінгу (оцінки) відповідності українського законодавства праву ЄС за двома переговорними кластерами (4 і 5), що покривають сільське господарство, питання зеленої трансформації та транспорту”, – сказала Стефанішина.

Вона переконана, що це допоможе оцінити рівень адаптації українського законодавства у даних сферах та визначити необхідні кроки для подальшої інтеграції у внутрішній ринок ЄС.

Віцепремʼєрка також зазначила, що в межах роботи Спільної координаційної платформи з питань експорту та транзиту української аграрної продукції, українська сторона вже закликала держави-члени ЄС зупинити російський аграрний експорт в ЄС та планує надіслати відповідне письмове звернення до Єврокомісії.

Окремо в уряді вважають за необхідне розглянути можливість додаткових обмежень та посиленого моніторингу аграрного імпорту з третіх країн до ЄС, про що будуть проводитися переговори з європейськими колегами.

Крім того, Стефанішина закликала ЄС запустити спільний контроль на кордоні України та держав-членів ЄС і відповідний обмін митною інформацією, а також заявила про готовність до конструктивного діалогу та розумних компромісів з урахуванням обмежень, які накладає повномасштабна війна на торгівлю та логістику.

“Водночас наша принципова позиція — це повна лібералізація торгівлі Украйни з ЄС”, – підкреслила у підсумку урядовиця.

За матеріалами http://surl.li/qzgvt

Show Buttons
Hide Buttons

dr oz rapid weight loss plan warning dr oz weight loss dr oz weight loss pills dr oz diet kelly clarkson approach to weight loss proton keto acv gummies reviews my honest opinion updated they won t tell you before getting it dr oz weight loss pills kelly clarkson keto gummies review and before and after the truth about acv keto gummies do they really help you lose weight kelly clarkson weight loss boost power of acv and keto pills kelly clarkson weight loss diet decoding her health and fitness regimen 2024 proton keto acv gummies walmart weight loss scam oprah never endorsed proton keto acv gummies success strategies kelly clarkson roadmap to effective weight loss in 2024 dr oz and kelly clarkson discussing weight loss with ozempic and keto gummies kelly clarkson journey to lose weight naturally kelly clarkson weight loss scam features keto gummies with fake reviews here s how it works new keto acv gummies beware acv keto gummies acv gummies review acv gummies reviews