Служба у справах дітей Херсонської районної державної (військової) адміністрації

Протягом року забезпечено додержання вимог законодавства щодо влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання (усиновлення, влаштування у прийомні сім`ї та дитячі будинки сімейного типу), здійснюється контроль за умовами утримання і виховання дітей. Визначено пріоритетні напрямки поліпшення на території Херсонського району становища дітей, їх соціального захисту, сприяння фізичному, духовному та інтелектуальному розвиткові, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, вчиненню дітьми правопорушень, організовує розроблення і здійснення заходів, спрямованих на поліпшення становища дітей.

У Херсонському районі на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебуває  всього  357 дитини. З них влаштовано під опіку, піклування – 217 дітей, з них 88 дітей-сиріт; у  прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу – 125 дітей; у медичних, навчальних, виховних закладах, інших закладах або установах, в яких проживають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування – 12 дітей; навчаються та проживають у професійно-технічних, вищих навчальних закладах – 5 дітей. Протягом 2023 року встановлено опіку над 14 дітьми, надано статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування -13, надано статусів, постраждалих внаслідок військових дій – 91.

Діаграма ілюструє, що у Херсонському районі на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебуває  всього  357 дитини. З них влаштовано під опіку, піклування – 217 дітей, з них 88 дітей-сиріт; у  прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу – 125 дітей; у медичних, навчальних, виховних закладах, інших закладах або установах, в яких проживають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування – 12 дітей; навчаються та проживають у професійно-технічних, вищих навчальних закладах – 5 дітей. Протягом 2023 року встановлено опіку над 14 дітьми, надано статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування -13, надано статусів, постраждалих внаслідок військових дій – 91

Представники служби у справах дітей районної державної (військової) здійснюють моніторинг умов проживання і виховання дітей, які мешкають у прийомних сім`ях, дитячих будинках сімейного типу, складають відповідні акти та висновки про стан утримання, навчання та виховання дітей. Протягом  2023 року до 2 дитячих будинків сімейного типу було влаштовано 13 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

На фото: біля святкового столу - родина: мати та 7 діточок різного віку.  Наймолодша дитинка, якої близько року, у червоному гарному костюмі сидить на руках у матері. Усі посміхаються

Дитячий будинок сімейного типу на базі родини Драбовських, Грудень 2023 рік

Станом на 28 березня 2023 року в Микільському, Понятівці, Токарівці, Новотягінці, Іванівці, Білозерці, Кізомисі, Береговому, Велетенському, Дніпровському, Янтарному, Станіславі, Олександрівці та Широкій Балці проживало 1086 дітей. Відповідно до РІШЕННЯ № 7 Ради оборони Херсонської області від 14 вересня 2023 року проводиться евакуація сімей з дітьми. Станом на 01 січня 2024 року у вище вказаних населених пунктах все ще залишається проживати 440 дітей. Всього було евакуйовано 467 дітей.

Гістограма ілюструє, що станом на 28 березня 2023 року в Микільському, Понятівці, Токарівці, Новотягінці, Іванівці, Білозерці, Кізомисі, Береговому, Велетенському, Дніпровському, Янтарному, Станіславі, Олександрівці та Широкій Балці проживало 1086 дітей. Відповідно до РІШЕННЯ № 7 Ради оборони Херсонської області від 14 вересня 2023 року проводиться евакуація сімей з дітьми. Станом на 01 січня 2024 року у вище вказаних населених пунктах все ще залишається проживати 440 дітей. Всього було евакуйовано 467 дітей.

Відповідно до вимог чинного законодавства представники служби у справах дітей адміністрації беруть участь у всіх судових засіданнях, пов`язаних з захистом прав та законних інтересів дітей, відповідно – готують та надають висновки до суду. Так, упродовж звітного року взято участь у 5 судових засіданнях.

На фото — родина Драбовських: Батько та 6 дітей різного віку стоять у світлій кімнаті. мати сидить поруч з маленькою дитинкою, яка грається іграшкою в дитячому стільці для годування

Дитячий будинок сімейного типу на базі родини Драбовських

Show Buttons
Hide Buttons

new keto acv gummies beware acv keto gummies acv gummies review acv gummies reviews kelly clarkson weight loss gummies dr oz investigates side effect resolutions kelly clarkson weight loss story dr oz analysis on ozempic good keto gummies reviews scam exposed or legit goodketo acv bhb gummy formula kelly clarkson weight loss gummies dr oz analyzes side effects and solutions unveiling kelly clarkson keto gummies weight loss secret galore what did kelly clarkson use for weight loss how did kelly clarkson lose so much weight keto gummies for weight loss shark tank simpli acv keto kelly clarkson secret sauce for accelerated keto weight loss what did kelly clarkson do to lose weight