Освіта та спорт Херсонського району

У вересні 2023 року в районі в дистанційному режимі розпочали свою роботу:

– 2 заклади дошкільної освіти із 52, 50 – перебувають на простої. В ЗДО району в онлайн-форматі освітні послуги отримує 31 дитина. Кількість працівників, які надають освітні послуги 9 осіб;

– 32 заклади загальної середньої освіти із 47, 15 – перебувають на простої. В ЗЗСО району в онлайн-форматі отримують освітні послуги 8583 здобувачі освіти. Кількість працівників у ЗЗСО становить – 854 особи;

– 2 інклюзивно-ресурсних центри. В ІРЦ району в онлайн-форматі отримують послуги 149 дітей. Кількість працівників у ІРЦ становить – 7 осіб.

– 2 заклади позашкільної освіти та 2 дитячо-юнацькі спортивні школи перебувають на простої.

Внаслідок військової агресії рф станом на кінець грудня 2023 року в районі пошкоджено: 29 закладів загальної середньої освіти, 24 заклади дошкільної освіти, 1 заклад позашкільної освіти, 1 інклюзивно-ресурсний центр, 2 дитячо-юнацьких спортивних школи; зруйновано: 4 заклади загальної середньої освіти, 1 заклад дошкільної освіти та 1 заклад позашкільної освіти.

Діаграма ілюструє стан освітніх закладів у населених пунктах Херсонського району, про який розповідається у статті

У м. Херсон у вересні 2023 року в дистанційному режимі розпочали свою роботу:

– 74 заклади дошкільної освіти, 13 – перебувають на простої. В ЗДО міста в онлайн-форматі отримують освітні послуги 6699 дітей. Кількість працівників у ЗДО, які надають освітні послуги становить 1514 осіб;

– 51 заклад загальної середньої освіти, 13 – перебувають на простої. В ЗЗСО міста в онлайн-форматі отримують освітні послуги 24562 здобувачі освіти. Кількість працівників у ЗЗСО становить – 1820 осіб;

– 2 інклюзивно-ресурсних центри. В ІРЦ міста в онлайн-форматі отримують послуги 227 дітей. Кількість працівників у ІРЦ становить – 14 осіб;

– 9 закладів позашкільної освіти, 1 – перебуває на простої. В ЗПО міста в онлайн-форматі отримують освітні послуги 5178 дітей. Кількість працівників у ЗПО становить – 307 осіб.

– 1 дитячо-юнацька спортивна школа, 1 перебуває на простої. В ДЮСШ міста в онлайн-форматі займаються 429 дітей. Кількість працівників у ДЮСШ становить – 50 осіб.

Внаслідок військової агресії рф станом на кінець грудня 2023 року в місті пошкоджено: 56 закладів загальної середньої освіти, 44 заклади дошкільної освіти, 7 закладів позашкільної освіти, 1 інклюзивно-ресурсний центр, 2 дитячо-юнацьких спортивних школи; зруйновано: 2 заклади загальної середньої освіти, 2 заклади дошкільної освіти та 1 заклад позашкільної освіти.

Діаграма ілюструє стан освітніх закладів у м. Херсоні, про який розповідається у статті

Заклади загальної середньої освіти забезпечені педагогічними працівниками. Всі учні мають доступ до електронних підручників.

В закладах дошкільної освіти та закладах загальної середньої освіти району забезпечені права дітей з особливими освітніми потребами та рівний доступ до освіти шляхом функціонування груп та класів з інклюзивною формою навчання для дітей з різними нозологіями.

Станом на 01 вересня 2023 року у закладах загальної середньої освіти району інклюзивне навчання організовано для 129 здобувачів освіти з особливими освітніми потребами.

До роботи з дітьми залучені вихователі-асистенти, учителі-дефектологи. На кожну дитину з ООП командою психолого-педагогічного супроводу складена індивідуальна програма розвитку, яка передбачає індивідуальний навчальний план та години корекційно-розвиткових занять, які проводяться фахівцями.

Для забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження в районі дистанційно працюють Інклюзивно-ресурсні центри.

Заклади загальної середньої освіти, відповідно до штатних розписів, забезпечені практичними психологами та соціальними педагогами, які надають психологічну підтримку в онлайн режимі всім учасникам освітнього процесу.

Передача компʼютерів учням ЗОШ Чорнобаївськоі ТГ від ініціативи «Українське серце бʼється» з м.Бонн (координатор Тетяна ЛІНЕЦЬКА). Квітень 2023, с.Чорнобаївка.

Передача компʼютерів учням ЗОШ Чорнобаївськоі ТГ від ініціативи «Українське серце бʼється» з м.Бонн (координатор Тетяна ЛІНЕЦЬКА). Квітень 2023, с.Чорнобаївка.

Психологічними службами закладів освіти проведено низку заходів, спрямованих на професійну орієнтацію учасників освітнього процесу. Здобувачі освіти 8-х-11-х класів були залученні до стажувань, практик, майстер-класів або робочих груп у сфері їхньої професійної зацікавленості.

З метою покращення психологічного здоров’я та соціального благополуччя всіх учасників освітнього процесу та формування навичок саморегуляції та емоційного інтелекту та підвищення рівня самосвідомості щодо психічного здоров’я в навчальних закладах було впроваджено уроки ментального здоров’я.

Для удосконалення діяльності фахівців психологічної служби у відповідності до сучасних реалій та потреб учасників освітнього процесу організовано та проведено навчальні тренінги, семінари, майстер-класи та курси з психології, що охоплюють нові тенденції та методики роботи з учнями в різних вікових групах.

З метою запобігання та протидії булінгу, цькуванню, дискримінації та в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насилля» в закладах загальної середньої освіти проводились різноманітні заходи, профілактичні та просвітницькі зустрічі.

На фото — дві всміхнені дівчини поруч з сучасним комп'ютером і коробками з іншими комп'ютерами

Передача компʼютерів учням з багатодітних сімей ЗОШ Чорнобаївськоі ТГ від ініціативи «Українське серце бʼється» з м.Бонн. Квітень 2023, с.Чорнобаївка.

На базі 11 закладів освіти проведено дводенні навчання з тактичної медицини та тренінги з питання надання домедичної допомоги із залученням воєнних медиків та інструкторів Червоного Хреста України в Херсонській області.

Керівники закладів освіти, посадові особи, відповідальні за організацію роботи з питань пожежної безпеки, охорони праці, безпеки життєдіяльності, у жовтні – грудні 2023 року пройшли навчання у сфері цивільного захисту, пожежної безпеки в Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Херсонської області.

Працівники психологічної служби та педагогічні працівники пройшли в дистанційному форматі курси підвищення кваліфікації, науково-практичні семінари, конференції на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради та на освітніх платформах «На урок», «Всеосвіта», «Нові знання», «Prometheus» та інші. За результатами навчання та виконання тестових завдань учасники отримали сертифікати.

В закладах загальної середньої освіти району проводився Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід серед учнів «Challenge Fest» в онлайн режимі.

В онлайн-режимі серед учнів закладів загальної середньої освіти на шкільному рівні проводилися змагання Шкільної Ліги тестування фізичної підготовленості, проведено низку заходів До Дня фізичної культури та спорту України та єдиний Олімпійський урок «Олімпійські герої України», під гаслом «В здоровому тілі здоровий дух», здобувачі освіти різного віку з різних куточків світу активно долучилися до проведення Олімпійського тижня.

Багато дітей та декілька дорослих стоять у коридорі школи. Поруч з ними — багато коробок з комп'ютерами. Діти всміхаються

10 багатодітних родин з Білозерської ТГ також отримали компʼютери від ініціативи «Українське серце бʼється» з м.Бонн. Квітень 2023, с. Білозерка.

Діти з району шкільного віку відпочили на базі табору «Ержебет» (Угорщина) та оздоровлювались на базі Державного підприємства України «Міжнародного дитячого центру «Артек».

Протягом 2023 року в закладах освіти району проводились роботи по облаштуванню та ремонту захисних споруд цивільного захисту:

– здійснено поточний ремонт захисної споруди (сховища) Херсонської гімназії №6;

– приведено у готовність найпростіше укриття на 106 чоловік у КЗ «Музиківський ясла-садок «Малятко» в підвалі дитячого садку;

– в рамках меморандуму про співпрацю з громадською організацією «Білозерський центр регіонального розвитку» за підтримки SAVE THE CHILDREN проведено ремонтні роботи та облаштування для використання за призначенням для безпечного перебування в захисних спорудах учасників освітнього процесу в захисній споруді цивільного захисту, протирадіаційного в будівлі Музиківського ліцею, призначеного для укриття населення в кількості 360 чоловік. Для ремонту Міжнародна організація «Save the Сhildren» поставила будівельні матеріали. Роботи виконувались за рахунок місцевого бюджету. Вартість робіт складає 360,0 тис.грн.;

– проведено роботи по облаштуванню укриття у Миролюбівському ліцеї Білозерської селищної ради, за рахунок фонду «Save the Children», при сприянні ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» – 370 тис.грн та в співфінансуванні Білозерської селищної військової адміністрації на суму 380 тис. грн.;

– за кошти місцевого бюджету Білозерської селищної військової адміністрації на загальну суму 273 тис. 323 гривні здійснювався ремонт в укриттях у Надеждівському ліцеї Білозерської селищної ради;

– розпочато капітальні роботи у пристосованому приміщенні – підвалі, що згідно акту обстежень ДСНС може бути використаний, як найпростіше укриття у разі проведення капітального ремонту та облаштування, у Лиманецькому ліцеї Дар’ївської громади з дотриманням рекомендацій ДСНС та безпекової ситуації на території громади;

– завершено реалізацію проєкту з облаштування найпростішого укриття цивільного захисту на базі філії «Благодатнівська початкова школа» Посад–Покровської опорної гімназії Чорнобаївської сільської ради Херсонського району за адресою: 75011, село Благодатне, вулиця Молодіжна, будинок 1, Херсонський район, Херсонська область;

– розроблено проєктно-кошторисну документацію по облаштуванню укриття у Киселівському ліцеї Чорнобаївської сільської ради;

– здійснено капітальний ремонт захисної споруди цивільного захисту у Білозерському ліцеї №1 ім. О.Я. Печерського Білозерської селищної ради. На реалізацію проєкту (в т.ч. виготовлення проектно-кошторисної документації) відповідно до вимог ДБН В.2.2.5-97 «Захисні споруди цивільного захисту» загальна вартість якого 5887,8 тис.грн, субвенція з державного бюджету складає 5299 тис.грн, співфінансування з місцевого бюджету — 588,8 тис.грн, що становить 10% від загальної вартості;

– завершено капітальний ремонт захисної споруди розташованої в Станіславському ліцеї ім. К.Й. Голобородька Станіславської сільської ради Херсонської області. Вартість робіт по ремонту укриття складає 6 116 646,85 коп., субвенція з державного бюджету – 6459,646 тис.грн, співфінансування з місцевого бюджету – 656 тис. грн.;

– реалізовувався проєкт «Капітальний ремонт захисної споруди цивільного захисту №80044 у комунальному закладі «Музиківський опорний ліцей Музиківської сільської ради Херсонського району Херсонської області» загальна вартість якого становить 4800,00 тис. грн. Загальна вартість проєкту становить 4800 тис. грн., з державного бюджету на реалізацію проєкту виділено кошти у сумі 4300,00 тис. грн., з місцевого бюджету — 500 тис. грн.

Show Buttons
Hide Buttons

keto acv gummies reviews scam or not watch this keto gummies acv keto gummies to lose weight work kelly clarkson keto pills and gummies sweet path to weight loss success dr oz rapid weight loss plan warning dr oz weight loss dr oz weight loss pills shark tank keto gummies alert keto gummies reviews kelly clarkson keto gummies essential keto gummies review warning essential keto gummies side effects essential keto gummies reviews weight loss be careful does essential keto gummies work unlocking weight loss secrets kelly clarkson acv and keto pill experience keto gummies in 2024 side effects and ingredients keto gummies review how did kelly clarkson lose weight so quickly weight loss diet 2024 kelly clarkson keto pill revelation acv s role in her weight loss shark tank keto acv gummies scam reviews and customer support real and honest kelly clarkson keto gummies dr oz negative reviews bad complaints side effects slim labs acv keto gummies be careful does slim labs acv keto gummies work watch this review dr oz rapid weight loss plan warning dr oz weight loss dr oz weight loss pills