Які ознаки того, що тривожність стає розладом?

Коли тривожність стає розладом?
🦸‍♂️ У попередньому дописі ми пояснювали, чому тривога нам потрібна, і як вона нас рятує протягом життя. Проте бувають періоди, коли її стає забагато, і вона заважає нам повноцінно жити. Є кілька ознак, які можуть свідчити про те, що тривога перейшла у тривожний розлад.
1️⃣ Тривога заважає виконувати щоденні функції, повноцінно жити.
Зверніть увагу на свій стан, якщо через тривогу вам важко приготувати їсти, помитися чи просто погуляти. Наприклад, ви вчитель, і вам треба перевірити роботи учнів. І ви це робите не один, а два чи вісімнадцять разів. Коли ви лягаєте спати, але не можете заснути, бо тривожитеся, що не дуже ретельно перевірили роботи. Першим ділом вранці сідаєте за повторну перевірку робіт.
Якщо вам тривожно, але ваша щоденна рутина не змінилася, ви отримуєте задоволення від життя й маєте хороші стосунки, то не варто хвилюватися.
2️⃣ Реальної підстави тривожитися немає, але ви однаково тривожитеся.
Наприклад, ви йдете по вулиці, і тривожитеся, що вас зіб’є машина, хоча у вас ніколи не було подібного досвіду. Або ви думаєте, що поїзд, яким ви їдете, зійде з рейок. Або на будівлю, де ви зараз, упаде ракета.
Так, на жаль, усі ці ситуації можуть статися. Але чи варто про це постійно тривожитися? Маркером тривожного розладу можуть бути переживання про те, що з вами найімовірніше ніколи не трапиться, або вірогідність цього незначна.
3️⃣ Причина для тривоги становить 10%, а наша тривожність досягає 100%
Наприклад, ви знаєте, що у вашій родині є схильність до певного захворювання. Хоча ви пройшли всі обстеження, а лікарі сказали, що з вами усе гаразд, думка про ймовірну хворобу забирає всі сили та не дає насолоджуватися життям.
Коли ви сідаєте за кермо, є ймовірність потрапити в аварію, тож це може тривожити. Але зверніть увагу на себе у випадку, коли ви не сідаєте за кермо, бо є ймовірність потрапити в аварію.
☝🏻 Дуже важливо зрозуміти, що є базова тривога, яка може бути більшою або меншою в різних людей, залежно від обставин життя, генетики. Проте коли людина бачить, що тривога починає заважати жити, коли вона безпідставна або причини не відповідають рівню тривожності, тоді мова може йти про тривожний розлад.
📞 Якщо вам потрібна допомога фахівців, звертайтеся за номерами за цим посиланням: https://www.mh4u.in.ua/phones/

Show Buttons
Hide Buttons

unveiling kelly clarkson keto gummies weight loss secret galore kelly clarkson weight loss scam alert keto acv gummies for weight loss and shark tank reviews keto acv gummies reviews scam or not watch this keto gummies acv keto gummies to lose weight work kelly clarkson weight loss story dr oz analysis on ozempic keto acv gummies alert keto acv gummies reviews acv keto gummies do keto acv gummies weight loss exposing apple cider gummies kelly clarkson s truth kelly clarkson diet 2024 weight loss secrets keto gummies review shark tank keto gummies to quit smoking and cure copd deepfake scam ads are everywhere on facebook