Перше засідання координаційної ради Херсонського району з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому та гендерному насильству

21 червня, під головуванням начальника Херсонської районної державної (військової) адміністрації Михайла ЛИНЕЦЬКОГО, відбулось перше засідання координаційної ради Херсонського району з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії  домашньому та гендерному насильству. Херсонська районна державна (військова) адміністрація є першою у процесі втілення заходів протидії порушенням прав людини щодо торгівлі людьми та знущань на побутовому рівні та гендерному підґрунті не тільки у Херсонській області, а й на території нашої держави. Важливість цього питання на сьогоднішній день стоїть дуже гостро, оскільки з початком повномасштабної агресії російської федерації проти України поняття «насильство» набуло дуже жорсткої форми, суспільство вже третій рік перебуває в стані емоційного й психологічного напруження, і чисельність злочинів на підґрунті насильства зростає.

Засідання координаційної ради в Zoom: Михайло ЛИНЕЦЬКИЙ головує, зображення інших учасників конференції — зверху та знизу головного вікна

У засіданні координаційної ради взяли участь представники адміністрації, прокуратури, Національної поліції України, військових адміністрацій деокупованих населених пунктів району тощо. Було розглянуто два питання — про стан справ та вжиття заходів щодо запобігання та протидії домашньому насильству на території деокупованих громад району та про утворення спеціалізованих груп підтримки постраждалих осіб від домашнього насильства.

Голова ради, Михайло ЛИНЕЦЬКИЙ, окремо зазначив, що на базі Національного тренінгового центру Вищої школи публічного управління, за сприяння Національного агентства України з питань державної служби, пройшло навчання з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії  домашньому та гендерному насильству, у якому разом з уповноваженими особами та координаторами деокупованих територіальних громад Херсонського району особисто взяв участь.

Іван КАСЬЯНЕНКО, заступник керівника Олешківської окружної прокуратури Херсонського району, ознайомив членів ради зі станом справ щодо фактів виявлення домашнього та сексуального насильства у Херсонському районі.  Олена ВОЛКОДАВ, начальник сектору протидії домашньому насильству Херсонського районного відділу Національної поліції України, зазначила, що населення Херсона поінформовано стосовно того, куди потрібно звертатися у випадку домашнього насилля, і, за необхідності — за допомогою. Наталя ЖИЛКА, в.о. начальника управління соціальної політики ХРД(В)А, навела дані про стан справ в адміністрації щодо звернень громадян з приводу домашнього та гендерного насильства, розповіла про проведену роботу в цьому напрямку та отримані результати. Також, вона зазначила, що здійснюється організаційна робота щодо навчання відповідних фахівців та вживаються заходи з підвищення обізнаності та кваліфікації координаторів/відповідальних осіб на території громад Херсонського району.

Засідання координаційної ради в Zoom: в.о. начальника  управління соціальної політики ХРД(В)А Наталя ЖИЛКА доповідає про стан справ та вжиття заходів щодо запобігання та протидії домашньому насильству на території деокупованих громад району, зображення інших учасників конференції — зверху та знизу головного вікна

У ході обговорення було запропоновано включити до координаційної ради представників територіального органу пробації з питань розробки та впровадження програми для кривдників, забезпечити поширення інформації про домашнє насильство, щодо прав, заходів та соціальних послуг, які надають відповідні суб’єкти, порядку отримання таких послуг та відповідальність винних.

У підсумку засідання координаційної ради було рекомендовано начальникам місцевих військових адміністрацій деокупованих населених пунктів району включити до програм соціально-економічного розвитку громад заходи, спрямовані на протидію домашньому насильству; забезпечити здійснення своєчасних дієвих заходів захисту прав та законних інтересів постраждалих осіб; створити спеціалізовані служби з надання допомоги особам, постраждалим від насильства. Також, Михайло ЛИНЕЦЬКИЙ  запропонував на рівні сільських та селищних громад району створити робочі групи із запобігання та протидії домашньому насильству, в які увійдуть представники місцевих соціальних служб, поліцейські та старости громад.

У найближчий час, за ініціативи Херсонської районної державної (військової) адміністрації, відбудуться тренінги для представників тимчасово окупованих громад.

Show Buttons
Hide Buttons

kelly clarksons 2023 keto gummies weight loss truth weight loss exposing apple cider gummies kelly clarkson s truth ignite keto gummies reviews does ignite keto gummies work ignite keto gummies kelly clarkson and ozempic dr oz perspective on losing weight kelly clarkson weight loss boost power of acv and keto pills summer keto acv gummies reviews new alert does summer keto acv gummies work be careful keto acv gummies alert keto acv gummies reviews acv keto gummies do keto acv gummies summer keto acv gummies reviews new alert does summer keto acv gummies work be careful new keto acv gummies beware acv keto gummies acv gummies review acv gummies reviews proton keto acv gummies reviews my honest opinion updated they won t tell you before getting it essential keto gummies reviews weight loss be careful does essential keto gummies work essential keto gummies review warning essential keto gummies side effects shark tank keto gummies alert keto gummies reviews kelly clarkson keto gummies