Назад до цивільного життя повертається все більше захисників і захисниць України

Назад до цивільного життя повертається все більше захисників і захисниць України. Це наші однолітки, однокласники, це люди, які стоять поруч у метро чи на касі, і мало що видає в них ветеранів війни. Власне, як і те, крізь що вони проходять, аби повернутися не лише додому, а й до нормального життя.

Це Дмитро. У 2022 році він добровільно вступив до ЗСУ, опанував саперну справу, виконував бойові задачі. Пізніше отримав складну травму і втратив ногу. Каже, найстрашніше було — розповісти дружині.

Зараз Дмитро повертається до цивільного життя: знову дарує коханій квіти, пристосовується до улюбленої справи — організовує свята. І лиш коли запитуємо, зізнається — не завжди спить уночі, а інколи закривається у ванній, аби рідні не бачили сліз. Схожу боротьбу, вже власну, нині ведуть тисячі побратимів і посестер Дмитра. Попри складний досвід, фізичні й моральні травми вони так само прагнуть жити. І ми можемо їм у цьому допомогти — підтримати у відновленні, яке вони вже почали.

За підтримки IREX та USAID Всеукраїнська програма ментального здоровʼя «Ти як?», ініційована Оленою Зеленською, розпочинає нову кампанію — за участі ветеранів і для ветеранів. Її мета — показати захисникам і захисницям, що вони не самі, що їхні життя тривають, а допомога — поруч: у телефоні, онлайн та у ветеранських просторах, де всі свої. Тому до кампанії також долучаються проєкти, благодійні фонди та громадські організації, готові надати професійну підтримку спеціалістів кожному й кожній.

Водночас цивільним прагнемо нагадати, що наша підтримка теж важлива. Що перед нами — не «котики», а насамперед воїни, які будуть вдячні за повагу і людяність. Памʼятаймо про це щодня і де б не були, коли кортить запитати «А як там було?». Пам’ятаймо й тоді, коли просто хочеться сказати «Дякую».

За матеріалами https://t.me/howareu_program/789

Show Buttons
Hide Buttons

kelly clarkson weight loss scam alert keto acv gummies for weight loss and shark tank reviews kelly clarkson weight loss keto gummies dr oz overview of side effect resolutions dr oz and kelly clarkson discussing weight loss with ozempic and keto gummies kelly clarkson weight loss story dr oz analysis on ozempic kelly clarkson keto weight loss secret before and after photos 2024 kelly clarkson weight loss scam alert keto acv gummies for weight loss and shark tank reviews keto acv gummies reviews scam watch this keto gummies what s the best keto acv gummies shark tank keto gummies alert keto gummies reviews kelly clarkson keto gummies biopure keto gummies reviews does biopure keto gummies work biopure acv keto gummies kelly clarkson journey to lose weight naturally dr oz and kelly clarkson discussing weight loss with ozempic and keto gummies